Pensionstalling, meer dan alleen een box!

Hippische Sportaccommodatie & Manege Ravenswaaij is uitermate geschikt voor het stallen van een eigen paard of pony. Wij zorgen voor en waken over je waardevolle bezit en streven naar de hoogstmogelijke service en dierwelzijn.


Boxen
De manege beschikt over ruime en frisse boxen. Bij iedere box kunnen de paarden met hun hoofd over de staldeur. Op deze wijze kunnen de paarden elkaar ook zien. Dit zorgt voor een heerlijk rustig en ontspannen stalklimaat. De meeste boxen zijn tevens buitenboxen. Je paard kan heerlijk uitkijken over de landerijen en genieten van frisse lucht.

Voerbeleid
Alle paarden hebben bij ons nagenoeg 24/7 de beschikking over ruwvoer. Wij werken met aanpasbare slowfeeders, waardoor wij het kunnen aanpasen op de behoefte per paard. Aanvullend wordt er 2 maal per dag krachtvoer gegeven. Hierbij volgen wij alle adviezen op van wetenschappelijke onderzoeken die uitgevoerd zijn voor dierwelzijn. Wij voeren derhalve een goede kwaliteit voordroogkuil (speciaal voor paarden, maar niet zo droog/stoffig als hooi) en een kwaliteitsbrok.

Stalbedekking
De paarden staan allemaal op stro. De boxen worden machinaal uitgemest. De boxen worden dagelijks opgestrooid en de mestballen worden regelmatig verwijderd. Alle paarden worden een paar keer per jaar ontwormd en jaarlijks geënt. WIl je je paard op stofvrij mot? Dat kan tegen meerkosten en op advies van een dierenarts.

Weidegang
Pensionpaarden worden iedere dag ’s morgens op het grote weiland gezet (ruinen/merries apart) en worden op doordeweekse dagen ook weer binnengehaald. Bij slecht weer worden de paarden op stal gelaten. In de natte perioden zorgen wij ervoor dat je paard lekker losgegooid wordt in onze deels overdekte winterpaddock, zodat je paard kan genieten van een optimaal welzijnsniveau! Wij hebben onze weilanden zo ingericht, dat tot op heden alle paarden in groepsverband geweid kunnen worden. Vanuit welzijnsoogpunt hechten wij hier veel waarde aan. Mocht je ervoor kiezen om de dagelijkse vrije loop van je paard in één van de paddocks te willen realiseren, dan kan dat natuurlijk ook. Wil je dat wij dit voor je doen? Dan is deze extra service, bij structureel gebruik tegen meerkosten, natuurlijk ook mogelijk.

Rijbanen
De manege beschikt over 2 goed bruikbare buitenbanen en 2 binnenbanen. De 20 x 80 binnenbaan heeft een goede bodem en is doorgaans opgesplitst in twee banen van 40 meter. Heerlijk rustig gelegen achter de het parkeerterrein ligt een goede 20 x 60 meter eb en vloed baan. Gezellig aan het terras ligt nog een eb en vloed rijbaan van ongeveer 20 x 40 meter. Er is nagenoeg altijd een baan vrij om te rijden.

Lessen
Er zijn voldoende lesmogelijkheden op elk niveau, zowel privé als in groepsverband. Met een breed team aan instructeurs, kunnen wij bijna alle disciplines van de paardensport bedienen. Daarnaast werken wij samen met gerenomeerde instructeurs, waardoor wij bijvoorbeeld dressuurlessen kunnen aanbieden tot Prix st George niveau.

KNHS wedstrijden
Bijna wekelijks zijn er KNHS wedstrijden voor alle klassen. Geen zin om te investeren in een trailer en een zware dure auto? Wil je niet telkens op pad met je paard en toch genieten van de mooie wedstrijdsport? Heb je geen zin om steeds te moeten mailen en de hele aanmeldprocedure te moeten doorlopen van de overige wedstrijden?  Dan ben je op Manege Ravenswaaij op het juiste adres, want onze medewerkers zorgen ervoor dat je mee kan doen wanneer jij dat wilt!

Overige faciliteiten
Wij beschikken over twee wasplaatsen. Eén met koud water (gratis) en één met warm water (muntjesautomaat).

De longeerpiste is goed gedraineerd. Mocht door aanhoudend slecht weer de longeerpiste toch te nat zijn, dan wijken wij onder voorwaarden uit naar de 20 x 60 buitenbaan of onze binnenbaan. Met andere woorden: je kunt bijna altijd longeren indien je paard niet bereden kan worden.

Voor mensen met een eigen trailer is het mogelijk om de trailer zonder extra kosten te stallen (vol=vol).

Voor iedere pensionklant is een goed beveiligde kluis beschikbaar in een verwarmde en geventileerde zadelkamer om je waardevolle spullen op te slaan. Door de combinatie van mechanische ventilatie en de verwarming, kan je met een gerust hart je harnachement hier achterlaten. Schimmel op je leer en natte sjabrakken behoren tot de verleden tijd! Daarnaast heeft iedere pensionklant een eigen dekenrek waarop je je dekens e.d. kunt ophangen. 

Welkom
Je bent van harte welkom om eens kennis met ons te maken. Je kan gewoon een keertje langskomen of even bellen voor een afspraak, dan geven wij je graag een rondleiding. Voordat wij nieuwe paarden stallen, maken wij eerst graag kennis. De goede sfeer op stal en de gelijkheid van iedere ruiter is voor ons van groot belang. Iedereen heeft één gezamenlijke liefde en dat is het paard! Daarbij maakt het niet uit of je één keer per week rijdt of dagelijks, wel of geen eigen paard hebt,  reacreatief rijdt of topsport beoefent.

Voel jij je ook thuis in bovenstaande omschrijving? Je bent van harte welkom!

 

Tarieven
Zie prijslijst 

  • Aequor
  • Logo
  • KHNS
  • FNRS

© 2004-2015 Manege Ravenswaaij | Donkerstraat 30 4119 LZ Ravenswaaij | 0345 501 322 | info@manegeravenswaaij.nl
Open van maandag t/m vrijdag 9:00 - 22:30 uur, zaterdag en zondag 9:00 - 17:30 uur
Disclaimer - Over deze website